Røg-snus stop

  Ca. hver fjerde er i dag afhængig af rygning og snus. Røg og snus øger risikoen for mere end 15 forskellige kræftformer og er skyld i mange andre sygdomme. Hvert år dør 13.600 af dette. Læs mere på kræftens bekæmpelsens side her.

  Behandling

  J-HYPNOSE har udviklet et ryge/snus-stopforløb, baseret på personlige behov, alt efter rygemønster, motivationen for stoppet, antal af cigaretter mv. Eks. ryger nogle 20 cigaretter og har gjort det gennem et langt liv, mens andre ryger 1 eller 2 om dagen, og så er der festrygeren, alle med forskellige mønstre og med forskellige motivationer, kan være sygdom, økonomi eller helt tredje.

  J-hypnose, har udviklet en behandlingsplan for rygning og snus, hvor forløbet strækker sig over to uger, med 2 planlagte behandlinger samt opfølgning og efterfølgende udleveres en personlig lydfil til hjemmebrug.

  Kontakt for yderlig info

  Tobaksrøg indeholder mere end 7.000 forskellige stoffer. Flere hundrede af stofferne er giftige, og cirka 70 er kræftfremkaldende. I lungerne trænger stofferne over i blodet. Herfra føres de videre ud til alle organer. På den måde kan stofferne gøre skade i hele kroppen.

  Det er individuelt, hvor følsom man er over for stofferne. Derfor er det også forskelligt, om man bliver syg af tobaksrøgen, hvor hurtigt man bliver syg, og hvilke sygdomme man får af at ryge.

  Stort set alle organer bliver ramt af rygningens skadevirkninger. Rygning øger således risikoen for mere end 15 forskellige kræftformer:

  Akut myeloid leukæmi

  Blærekræft

  Bugspytkirtelkræft

  Kræft i svælget

  Leverkræft

  Livmoderhalskræft

  Lungekræft inkl. kræft i luftrør og bronkier

  Læbekræft

  Mavekræft

  Mundhulekræft

  Nyrebækken- og urinlederkræft

  Nyrekræft

  Næsehulekræft

  Spiserørskræft

  Strubekræft

  Tyk- og endetarmskræft

  Æggestokkræft

  Passiv rygning og kræft

  Hvis man er udsat for passiv rygning, har man en øget risiko for at udvikle lungekræft. Alle, som trækker vejret i tobaksforurenet luft, har en øget risiko for sygdom – ryger såvel som ikkeryger.

  Selv få cigaretter indendørs giver en høj koncentration af partikler. Partiklerne spreder sig fra rum til rum og forurener luften længe efter cigaretten er slukket.

  Andre sygdomme forbundet med rygning

  Hvis man ryger, har man også en øget risiko for:

  Astma

  Diabetes

  Hjertekarsygdom

  Hoftebrud

  KOL

  Leddegigt

  Lungebetændelse

  Nedsat fertilitet hos kvinder

  Slagtilfælde

  Tuberkulose

  Øjensygdomme

  Aldrig for sent at stoppe

  Jo hurtigere man stopper med at ryge, jo hurtigere kan kroppen begynde at reparere de skader, som rygningen har medført. Det er aldrig for sent at stoppe med at ryge. Læs mere om at blive klar til rygestop og om helbredsgevinsterne ved at stoppe med at ryge:

  Dødsfald som følge af rygning

  Rygning stjæler mange gode leveår og er skyld i hvert tredje kræftdødsfald i Danmark. Omkring 13.600 danskere dør hvert år af rygning. Til sammenligning dør omkring 200 mennesker hvert år som følge af trafikulykker.

  Vandpibe og e-cigaretter

  Mange tror fejlagtigt, at det er harmløst at ryge vandpibe, men selv om vandpiberøgen passerer gennem vand, indeholder den stoffer, som kan give kræft. Vandpiben kan desuden give en social afhængighed, og røgen indeholder nikotin, som skaber en fysisk afhængighed, ligesom cigaretter gør.

  E-cigaretter er et forholdsvis nyt produkt. Derfor er der endnu ikke nok viden om helbredsrisikoen ved at ryge e-cigaretter. Der er fundet kræftfremkaldende stoffer såsom formaldehyd og tungmetaller i e-røgen. Og nogle undersøgelser tyder på, at e-cigaretter kan være skadelige for lungerne og hjerte-karsystemet. Andre undersøgelser tyder på, at børn og unge, der bruger e-cigaretter, har større risiko for at begynde at ryge tobak.