Vægttab

  Svær overvægt er et stigende problem for folkesundheden.

  Forekomsten af overvægt i Danmark er steget markant inden for de seneste årtier. Stigningen har især fundet sted i de yngste aldersgrupper.

  47,4 % af den voksne befolkning er moderat eller svært overvægtige (BMI ≥ 25)

  14,1 % af befolkningen er svært overvægtige (BMI ≥ 30).

  Tallene er fra den nationale sundhedsprofil 2013 og er baseret på selvrapporteret højde og vægt blandt svarpersonerne.

  BMI test i bunden af denne side

  Behandling

  Hypnose kan være en utrolig hjælp til personer, der døjer med overvægt og overspisning, og uden ubehagelige bivirkninger. For svært overvægtige, anbefales en “gastric-band” behandling. Et typisk gastric-band forløb strækker sig over tre uger, hvor der bliver arbejdet med mæthedsfornemmelse, lysten til fed mad og usunde leve-mønstre. Der bliver lavet en individuelt behandlingsplan, ud fra klientens udfordringer. Der bliver undervejs ført ajour med vægt, bmi, fedt-procent mv. og planen gennemgåes løbende.

  For yderlig information om behandlingsforløb, ydes en uforpligtende samtale.

  kontakt for info

  47,4 % af den voksne befolkning er moderat eller svært overvægtige (BMI ≥ 25)

  14,1 % af befolkningen er svært overvægtige (BMI ≥ 30).

  Tallene er fra den nationale sundhedsprofil 2013 og er baseret på selvrapporteret højde og vægt blandt svarpersonerne. Overvægt og fedme er tæt forbundet med en lang række livsstilssygdomme, som sukkersyge (diabetes type 2), hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk, åreforkalkning, kræft, vejrtrækningsproblemer og slagtilfælde. Overvægtige har også en forhøjet risiko, for andre sygdomme rammer tidligere i forløbet end normalvægtige. Ca. 2% af alle dødsfald relateres til følgesygdomme til fedme og overvægt. Ligesom overvægt skærer ml. 5-10 “gode” år af livet, sammenlignet med normal-vægtige personer, pga. den store belastning af kroppen. Overvægt har også en negativ effekt på psyken, og procentvis er flere overvægtige end normalvægtig ramt af psykiske problemer, som depression, lavt selvværd og indelukkethed.

  Hvornår er man overvægtig:

  Når ens bmi er over 25, se tabellen og udregningsmetoden:

  Normalvægtig: 18,5-25

  Overvægt: 25-30

  Fedme: over 30

  Svær fedme: over 35.

  ft
  in
  lbs
  cm
  kg