Nikotinafhængighed

Nikotinafhængighed

Af Jacob Eickhardt
Kom gennem abstinenserne med hypnose
nikotinafhængighed
Vejle d. 31-10-22

Vil du prøve hypnose for nikotinafhængighed?

Videnskaben viser, at det kan være et stærkt værktøj til  at slippe af med ens nikotinafhængighed. Mange mennesker har meget svært ved at holde op med at ryge. Faktisk så hårdt, at det ifølge nyere undersøgelser kan tage op til 30 forsøg at holde op med at ryge og komme af med nikotinafhængighed. 

At holde op med rygning, e-cigeratter og nikotinafhængighed, er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for dit helbred. Rygning er den største dræber i Danmark. Rygning kan forårsage kræft næsten overalt i din krop og beskadige næsten alle organer i din krop. 

Hypnose kan hjælpe dig med at holde op med at ryge ved at tage fat på de psykologiske aspekter af din afhængighed og udforske årsagerne til din rygning. At holde op kan være svært! men det kan forbedre dit helbred og mindske din risiko for sygdom og for tidlig død, selvom du har røget i mange år. 

Vi dykker ned i  farerne ved at ryge, udforsker fordelene ved at holde op og komme nikotinafhængigheden til livs. Hvordan hypnoterapi kan hjælpe folk med at komme af med nikotinafhængighed for altid.

Hvordan hypnoterapi kan hjælpe dig nikotinafhængighed?

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ryger mere end 1,1 milliarder mennesker på verdensplan. Selvom dette kan lyde som et chokerende stort antal. – (og det er det). – er antallet af mennesker, der ryger på verdensplan, faktisk faldende. Med 29 millioner færre der er nikotinafhængig end i 2000. 

Rygning og nikotin er utroligt skadeligt.

Nikotinafhængighed og rygning er en af ​​de førende årsager til kræft på verdensplan. Ansvarlig for 70 procent af alle lungekræfttilfælde og har endda vist sig at fremskynde aldring. CDC (Centers for Disease Control and Prevention) anslår, at et ud af fem dødsfald i USA hvert år er forårsaget af rygning. Det betyder, at rygning forårsager flere dødsfald end HIV, ulovligt stofbrug, alkoholbrug, bilulykker og våbenrelaterede hændelser tilsammen. 

Nikotinafhængighed og rygning er blevet sat i forbindelse med kræft i næsten alle dele af kroppen, herunder: 

  •  Blære 
  •  Blod (akut myeloid leukæmi) 
  •  Livmoderhals 
  • Tyktarm og endetarm (kolorektal) 
  • Spiserør 
  •  Nyre og urinleder (blød gane og dele af ganen) 
  • Lunger
  • Svælg og mange mange andre kræfttyper.

Hvorfor er det så svært med nikotinafhængighed?

I betragtning af de sundhedsmæssige virkninger af rygning og det faktum, at omkring 70 % af de nuværende rygere ønsker at holde op. Du kan spørge, hvorfor flere mennesker ikke holder op? Det skyldes, at de fleste mennesker har utrolig svært ved at holde op med at ryge. 

En  2016  BMJ Open-undersøgelse viste, at selv eksperter kan undervurdere vanskeligheden ved at holde op med at ryge og komme nikotinafhængigheden til livs. Nyttige kilder som Cancer.org siger, at det kan tage flere forsøg, før du kan stoppe. Men ifølge en undersøgelse fra BMJ Open kan  mere end 30 virksomheder bruge uden tobak om året. 

Rygestop kan være svært på grund af nikotinabstinenssymptomer. Nikotin er det vanedannende kemikalie i cigaretter, der får folk til at  ryge – selv når de har besluttet at holde op. 

Hvordan bliver vi påvirket af nikotin?

En dyreundersøgelse offentliggjort i Proceedings of the National Academy of Sciences Journal antyder, at det skyldes, at rygning mere eller mindre narrer hjernen til at fortsætte med at ryge. 

Når du begynder at ryge, kan nikotin målrette mod receptorer i et af hjernens vigtigste belønningssystemer. Det ventrale tegmentale område (VTA), for at stimulere både nydelse og aversion. Du kan have hadet smagen, men stadig ville have mere. 

Hvis du fortsætter med at ryge, oplever din hjerne signalbehandlingsændringer i hjernens belønningssystem. Fordi nikotin frigiver dopamin (det feel-good kemikalie) hver gang du ryger, træner det effektivt hjernen til at gentage den samme adfærd. På dette tidspunkt afviser cigaretter dig ikke længere, men du  begynder  at trange efter dem. 

Når  din hjerne er afhængig af nikotin, er den mindre interesseret i at jagte rygningens behagelige følelser og fokuserer i stedet på at lindre de “dårlige” følelser af ikke at have nikotin i kroppen. 

Hvordan hjælper hypnose på rygning?

Hypnose går ind, og kontrollere bl.a “belønningscentret” i hjernen, det center der bliver påvirket og stimuleret af nikotin. Har man et ønske om at stoppe, kan hypnose være en yderst stærk hjælp. Du kan kontakte klinikken for yderlig information. Jeg kan forklare nærmere om, hvordan hypnose mod nikotinafhængighed virker. Du kan også læse mere om behandling af rygning og nikotin her 

Behandling af ludomani

Hypnose mod ludomani Af Jacob Eickhardt Kom ud af mørket og videre med livet Vejle d. 19-01-23 Behandling af ludomani med Hypnose Behandling af ludomani

Læs mere »

Drikker du for meget?

Hypnose mod alkoholafhængighed Af Jacob Eickhardt Find vejen ud af mørket Vejle d. 15-01-23 Afvænning af alkoholmisbrug Afvænning af alkoholmisbrug med hypnose er en metode,

Læs mere »

SPISEFORSTYRRELSE

OVERLEV NÆSTE Dag Af Jacob Eickhardt DER FINES LYS Vejle d. 29-045-23 spiseforstyrrelse Hvad er annorexi? Annorexi  er en behandlingsform som anvendes til at hjælpe

Læs mere »

Rygestop med hypnose

rygestop uden bivirkninger Af Jacob Eickhardt Find vejen ud af mørket Vejle d. 05-015-23 Hvad gør nikotin? angst behandling: Mange forbinder hypnose med noget kuult,

Læs mere »

Parterapi med hypnose

Parterapi med hypnose Af Jacob Eickhardt Find kernen og hinanden Vejle d. 28-12-22 Hvad er parterapi Parterapi er en form for terapi, der retter sig

Læs mere »

Øg din præstation med hypnose

Øget præstation med hypnose Af Jacob Eickhardt Effektiv behandling for øget præstation Vejle d. 17-12-22 øget præstation Hypnose er et kraftfuldt værktøj, der kan hjælpe

Læs mere »