Angst

hypnose angst vejle

ca. 20% af befolkningen i danmark rammes af angst, dog rammes alle ikke lige hårdt. Sygdommen kan medfølge store konsekvenser for både den ramte men også pårørende rammes. Angsten kan udvikle sig til et misbrug af alkohol og stoffer, der kan lægge et låg på sygdommen, derfor er det altid en god grund til at opsøge hjælp, hvis man rammes af sygdommen. 

Hypnose er en effektiv behandlingsform for visse former for angst, kontakt derfor klinikken og der ville blive vurderet om man vil have gavn af hypnose. 

hypnose angst

Fakta

Panikangst kan opstå pludselig

Ca. 3% af befolkningen lider af generaliseret angst

Mindst 7% af befolkningen lider af socialfobi

Diagnosen angst kan opdeles i 5 overordnede grupper

Panikangst

Panikangst kan opstå pludselig, og føles så voldsomt, at man bliver bange for at man eksempelvis er alvorlig syg, eller er ved at dø. Ca. 2% af befolkningen vil i løbet af deres liv opleve panikangst, og panikangst rammer oftere kvinder og starter typisk i 20´erne. Panikangst kan virke voldsomt, så man kan få voldsomt hjertebanken, vejrtrækningsbesvær eller få dødsangst. Langt de fleste tilfælde af panikangst varer som regel nogle minutter. 

Generaliseret Angst

Ca. 3% af befolkningen lider af generaliseret angst, og lang de fleste med lidelsen har fået det i barndommen eller ungdommen. Også her rammer lidelsen oftest kvinder. Generaliseret angst (også kaldes bekymringsangst) opleves som uro i kroppen og konstant bekymringer, som f.eks uheld eller sygdom for ens nærmeste.

Socialfobi

Mindst 7% af befolkningen lider af socialfobi, som kan starte helt ned i 4 års alderen, men oftest rammes teenagerer. Socialfobi rammes ligemeget hos begge køn. Socialfobi rammes når man i situationer er sammen med andre og udtrykkes ved anspændthed og ubehag. F.eks hvis man skal holde en tale, være i selskab med andre eller i det hele taget være “social”. Et anfaldt kan vare fra en time til flere dage op til en bestemt situation.

Agorafobi

Agorafobi er angsten for at færdes steder hvor der er mange mennesker, for eksempel i offentlig transport, supermarkedet eller koncerter.

Enkelfobi

Angsten for situationer eller specielle ting, dette kan f.eks. være edderkopper, højder, torden eller at skulle flyve. Også eksamensangst er at finde i denne gruppe