Overspisning
Blog vægt

Overspisning

overspisning

I år 2020 er det første, hvor danmark oplever, at over halvdelen af befolkningen er overvægtige. I følge WHO er det ca. 51% af den danske befolkning, der lider af overvægt. Dette kan skyldes mange ting, ineffektivitet, stille-siddende job, dårlige kostvaner og meget andet. Når ens BMI (body mass index) er mellem 25 og 30 er man overvægtig, og over 30 betegnes det som fedme. Ca. 17% af de overvægtige lider af fedme. 

Mange tror fejlagtigt, at overvægt er ens egen skyld, og man bare burde spise sundere og bevæge sig mere, men dette er ikke korrekt- for den overvægtige, kan have mange grunde, til at vægten har taget over, og det kan føles som en kamp, blot at lave en lille ændring i tilværelsen. Ligesom mange giver op, og kan ikke se sig ud af problemet. 

Der kan, i visse tilfælde, laves en gastric bypass operation, hvor mavesækkens størrelse ændres markant, så den ikke er større end en valnød, og mæthedsfornemmelsen indtræffer ved indtagelse af blot en meget lille portion mad. En af ulæmperne ved sådanne operationer er, at kroppen går glip af mange vitale vitaminer og mineraler, som naturligt optages i kroppen gennem maven, derfor kan det være nødvendigt, med jævnlige indsprøjtninger af vitaminer. En anden ulempe ved dette, kan være, at man kan øge mavesækkens størrelse igen, og så er man tilbage. 

For at bryde dette mønster, kan det være fornuftigt at kontakte en behandler, det kan være en psykolog eller som dette, en hypnoterapeut, som kan ændre ens tankemønstre. Der kan også laves en behandling, der hedder “Gastric band-hypnose” hvor man får ændret sin mæthedsfølelse og gamle vaner brydes, uden alle bivirkninger fra en operation. 

Kunne det have interesse, kan du kontakte klinikken her. Læs mere om overvægt her

 

overspisning

Kontakt klinikken, hvis du lider af overspisning, ikke kun pga. helbredet men også for de psykiske følgevirkninger

Skriv et svar