Depression og behandling
depression blog

Depression og behandling

Depression

Depression bliver en mere og mere udbredt lidelse i Danmark. -Over en halv million rammes i løbet af livet en svær depression, og kvinder oplever oftere end mænd til sygdommen. Hvordan kan det være, at personer i vesten, oplever den større udbredning af dette? Det er der forskellige meninger om, en af årsagerne, kan være stress, som meget ofte leder til depression. 

Hvordan diagnostiseres depression?

Der findes forskellige diagnostiseringsværktøjer, en af dem, er udviklet af Dr. Ivan Goldberg, og kaldes “Goldbergs depressionstest” og er en scala-baseret test, hvor man både kan se, i hvilken grad man er deprimeret samt følge en patient over tid, for at se forbedringer eller evt. forringelser af tilstanden. En læge eller psykiater, bruger denne, sammen med andre værktøjer og skalaen bruges aldrig som et enkeltstående værktøj til diagnose. 

Hvordan behandles depression?

Man kan behandle depression, på forskellige måder, alt afhængig af sværhedsgraden. Lettere depression behandles sjældent med medicin, men kan klares med terapeutiske samtaler. Hypnose, kan også være en behandlingsform, og er i USA anerkendt som behandling. Ved svære depressioner, kan medicinen være en del af løsningen. Denne medicin kan hjælpe til med signalstoffer, som en depressiv har svært ved selv at producere. I nogle tilfælde, er det nødvendigt med indlæggelse på en psykiatrisk  sengeafsnit, da man kan være i fare for sit eget liv. Det er derfor yderst vigtigt, at man kontakter lægen, hvis man oplever tegn på depression og meget vigtigt, at kontakte nærliggende psykiatrisk akutmodtagelse, hvis tankerne bliver så mørke, at man overvejer sit eget liv. 

Hypnose og depression?

Hypnose-terapi, kan være yderst effektiv med depression, men må ikke erstatte anden behandling, men kan ses som et supplement, og man skal aldrig bruge hypnose, hvis lidelsen er så innoverende, at livets afslutning føles som en løsning. Man kan bruge hypnose, når man er velbehandlet, for at få noget af overskuddet og livsgnisten tilbage. Er du i tvivl, om hvorvidt hypnose kan være en del af løsningen, kan du altid kontakte mig, MEN føler du ikke livet er værd at leve eller overvejer enden på alt, skal du straks kontakte nærmeste akutmodtagelse. Du kan finde nærmeste ved at trykke HER

 

Leave a Reply