Angstbehandling

Angst Behandling hypnose

Af Jacob Eickhardt
Kom Angsten til livs
Angst Behandling hypnose
Vejle d. 05-12-22

Angstbehandling hypnose: For det første er der en følelse, som vi kalder angst:

Angst opstår i situationer, hvor der er en rimelig, realistisk grund til bekymring: f.eks. når der opstår brand i det hus vi bor i. Angst giver os et advarselssignal.

Så er der angst, som vi alle kender: frygten for, at vi mister vores arbejde, at et partnerskab ophører, at der kan være sket noget med vores barn, fordi de stadig ikke er hjemme, frygten for at miste sikkerheden eller vores selvværd, frygt for forgængelighed. Nogle gange indrømmer vi ikke over for os selv, at vi er bange og tænker i stedet: Jeg er helt stresset! Stress er ofte bare et andet, mere elegant navn for angst.

Denne angst går som regel over og opleves som meget ubehagelig, men stadig kontrollerbar, selv i den situation, hvor den opstår.

Ydermere er der angst, der er så intens, at vi bliver overvældet af dem i den situation, de opstår i. De er overdimensionerede, ikke længere realistiske eller forståelige.

Hvilken angst er det?

Højdeskræk, flyskræk, frygt for bestemte dyr, social angst, tandlægeskræk, eksamensangst, frygt for at tale offentligt mv.

Disse typer angst påvirker os på alle niveauer: de påvirker vores krop, tanker, følelser og vores adfærd.

Hvis det er muligt, forsøger vi at undgå situationen, hvilket gør angsten værre.

Hvordan opstår angst?

Angst opstår, når vi er inde i et fly og hører over højttalerne, at maskinen skal nødlande. Vi opfatter dette som en reel trussel, og det er muligt, at denne specifikke, unikke situation, der udløser frygt, vil udvikle sig til en flyskræk i fremtiden, altså en generel flyskræk. Denne angst for at flyve kan opstå, selvom der ikke er nogen ydre grund til bekymring.

Hypnose Terapien mod angst

Hypnose er meget effektiv til behandling af angst: Den generelt afslappede tilstand, du oplever i hypnose, reducerer angst.

I denne afslappede trancetilstand er det også nemt at opleve specifikke “indre ressourcer”, som f.eks ro, indre styrke, mod. Disse ressourcer, som vi alle har i forskellig grad, kan vi overføre til den aktuelle situation og derved klare angsten bedre og mere aktivt.

Den hypnotiske tilstand letter også at handle ud og forudse ny adfærd, der er mere passende end den tidligere frygtreaktion.

Nogle gange kan det også være hensigtsmæssigt at bruge hypnoanalyse til at gå tilbage i tiden for at afdække de egentlige, skjulte årsager til angst.

Videnskabelige undersøgelser bekræfter altid den store effektivitet af kombinationen af ​​hypnose med såkaldte “kognitive” metoder, det vil sige metoder, der beskæftiger sig med tanker, indre holdninger osv.

Du kan læse mere om angst her.

Behandling af ludomani

Hypnose mod ludomani Af Jacob Eickhardt Kom ud af mørket og videre med livet Vejle d. 19-01-23 Behandling af ludomani med Hypnose Behandling af ludomani

Læs mere »

Drikker du for meget?

Hypnose mod alkoholafhængighed Af Jacob Eickhardt Find vejen ud af mørket Vejle d. 15-01-23 Afvænning af alkoholmisbrug Afvænning af alkoholmisbrug med hypnose er en metode,

Læs mere »

SPISEFORSTYRRELSE

OVERLEV NÆSTE Dag Af Jacob Eickhardt DER FINES LYS Vejle d. 29-045-23 spiseforstyrrelse Hvad er annorexi? Annorexi  er en behandlingsform som anvendes til at hjælpe

Læs mere »

Rygestop med hypnose

rygestop uden bivirkninger Af Jacob Eickhardt Find vejen ud af mørket Vejle d. 05-015-23 Hvad gør nikotin? angst behandling: Mange forbinder hypnose med noget kuult,

Læs mere »

Parterapi med hypnose

Parterapi med hypnose Af Jacob Eickhardt Find kernen og hinanden Vejle d. 28-12-22 Hvad er parterapi Parterapi er en form for terapi, der retter sig

Læs mere »

Øg din præstation med hypnose

Øget præstation med hypnose Af Jacob Eickhardt Effektiv behandling for øget præstation Vejle d. 17-12-22 øget præstation Hypnose er et kraftfuldt værktøj, der kan hjælpe

Læs mere »